Rôzne

To snáď NIE! Vodnú nádrž Sigord niekto pravidelne znečisťuje, vyzerá to OTRASNE, FOTO

Od člena z OZ Čavargy zaznelo, že vie o tom aj okresný úrad životného prostredia v Prešove, ale aby mohli podniknúť ďalšie kroky, potrebujú páchateľa.

Ilustračný obrázok k článku To snáď NIE! Vodnú nádrž Sigord niekto pravidelne znečisťuje, vyzerá to OTRASNE, FOTO
8
Galéria
Zdroj: OZ Čavargy

„Je tu niekto kto by nám vedel reálne pomôcť nájsť páchateľov, ktorí vypúšťajú tieto sra*ky do vodnej nádrže Sigord?“ pýta sa Jozef na sociálnej sieti po tom, ako sa vo vodnej nádrži pravidelne objavujú splašky a iný odpad.

Ako Jozef píše, OZ Čavargy roky okolie Sigordu udržiava v príčetnej podobe. Preto napísal o probléme podnetný príspevok. Niekto totiž znečisťuje vodu a okolie spôsobom, ktorý sa už nedá ignorovať.

Potrebujú páchateľa

„Vie o tom aj okresný úrad životného prostredia v Prešove, ale potrebujú páchateľa, aby mohli podniknúť ďalšie kroky. No my ako občianske združenie Čavargy na to kapacity nemáme, aby sme hľadali páchateľov. Sme radi, že po 20-tích rokoch zdevastovanej lodenice a okolia sa nám tam podaril vrátiť život a s ním ako tak "cestovný ruch“ a hlavne člnkovanie," vysvetľuje Jožo právom svoje rozhorčenie.

Podľa neho tam kedysi žili raky, čo bol znak toho, že prítok potoka Delňa bol čistý a neškodný pre tieto živočíchy.

„Je smutné, že ľudia si sami ničia takto prírodu. Nikoho neospravedlňuje znečisťovať vodu, bez ktorej sa nedá žiť. Ak je tu reálne taký človek čo by vedel v tomto smere pomôcť, môže ma kontaktovať,“ dodal Jozef, ktorý k problému pripojil aj niekoľko fotiek.

Znečistený Sigord pri Prešove tlačí slzy do očí
8
Galéria
Zdroj: OZ Čavargy
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM