Rôzne

Nie, Prešov ani zďaleka vodiči neobchádzajú: Doprava v meste už ZASE skolabovala, FOTO

Presne po týždni bol Prešov v utorok opäť zahltený množstvom vozidiel, ktoré vytvárali kolóny aj tam, kde inak nikdy nebývajú.

Ilustračný obrázok k článku Nie, Prešov ani zďaleka vodiči neobchádzajú: Doprava v meste už ZASE skolabovala, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Národná diaľničná spoločnosť v súvislosti so stavbami ciest v Prešove a okolí s obľubou odkazuje na pieseň skupiny Heľenine oči Obchádzka, kde sa v refréne spieva o obchádzaní mesta vďaka obchvatu. Avšak, príliš to neplatí.

Mesto je často zahltené stovkami vozidiel a vytvárajú sa nekonečné kolóny takmer každý deň.

Po minulom týždni sa tak stalo v utorok aj tentoraz, dôvodom sú zrejme nahlásené bomby v školách či bankách, alebo blížiaci sa sviatok a teda „hrozba“ zatvorených supermarketov a obchodných centier.

Tunely akosi nepomohli

Ani dva otvorené tunely Prešov a Bikoš tak nenapomohli k tomu, aby sa situácia upokojila a doprava z mesta aspoň sčasti odľahčila.

Prešovčania preto túžobne očakávajú dobudovanie a spustenie II. etapy severného obchvatu, toto je však naplánované až na rok 2027.

Dovtedy si budeme musieť vystačiť s pevnými nervami a opakujúcimi sa kolónami.

Vodiči bez rešpektu

Dnes sa tiahli opäť na Duklianskej ulici smerom do mesta, celým sídliskom Sekčov a aj na križovatke Námestia legionárov a Masarykovej ulice.

Vodiči nerešpektujú dopravné značenie, zákazy a tiež ignorujú odhad, či sa ešte na križovatke zmestia do hlúčiku už aj tak neprirodzene trčiacich vozidiel. Následne tak ďalší musia stáť na semafore aj na zelenej a čakať, kým sa situácia aspoň na chvíľu uvoľní.

Sčasti je pritom riešením mestský mini obchvat Nábrežná, vďaka ktorému síce vodič bude jazdiť okľukou, ale určite rýchlejšie. Väčšinou je poloprázdny a tak nastáva otázka, pre koho bol vlastne vybudovaný?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM