Rôzne

Na nepopulárnu novinku v prešovskej MHD reaguje aj exprimátor: Je to NEZÁKONNÉ!

Cesta v MHD je podľa jeho slov de iure zmluva o preprave, kde sa občan zaväzuje zaplatiť cestovné a DPMP má záväzok dopraviť ho riadne a včas.

Ilustračný obrázok k článku Na nepopulárnu novinku v prešovskej MHD reaguje aj exprimátor: Je to NEZÁKONNÉ!
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Prešovom rezonujú novinky v MHD, ktoré sa možno dostanú do platnosti. Najviac sa diskutuje o zavedení nutnosti označiť ďalší lístok, ak počas jazdy, napríklad kvôli zápche, uplynie jeho platnosť.

Exprimátor Prešova Pavel Hagyari to na sociálnej sieti pomenoval ako nezákonné a nezmyselné rozhodnutie mesta Prešov Dopravného podniku mesta Prešov (DPMP).

„Ak uplynie 30 minútový limit cestovného lístka, cestujúci je povinný kúpiť si nový lístok, inak hrozí pokuta,“ hodnotí navrhované zmeny v prešovskej MHD exprimátor Hagyari.

Nemôže chcieť novú platbu

Cesta v MHD je podľa jeho slov de iure zmluva o preprave, kde sa občan zaväzuje zaplatiť cestovné a DPMP má záväzok dopraviť občana na stanovené miesto riadne a včas.

„Ak teda spoj mešká, dochádza k porušeniu jeho povinnosti a teda nemôže žiadať novú platbu. To je, akoby sa železniciam SR pokazil vlak do Bratislavy v Poprade a po výmene súpravy budú žiadať zaplatiť nový lístok. Mesto aj DPMP by mali postupovať zákonne, ale aj spravodlivo a slušne,“ dodal na záver bývalý dvojnásobný primátor Prešova.

Okrem toho by do platnosti mohla vstúpiť aj ďalšia novinka v podobe zrušenia 10-minútového lístka a primátor František Oľha tiež uviedol, že bude rásť jednorazové cestovné. Lístky by teda boli len polhodinové a budú o niečo drahšie.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM